2011-02-27

Transfer faktoriai ir imuninė sistema


Imuninė sistema kaip ir bet kuri kita organizmo sistema gali “sirgti” ir tai pasireiškia:
1.Dažnai pasikartojančios infekcijos, kurias sukelia bakterijos, virusai, grybeliai, hlamidijos ir kt., joms priklauso pūlingi odos ir poodiniai pažeidimai, kvėpavimo sistemos susirgimai (bronchitas, pneumonija), pūliniai burnos ertmės ir LOR susirgimai, uždegiminiai šlapimo sistemos susirgimai, virškinimo sistemos sutrikimai su viduriavimais ir bakterioze, chroniškas hepatitas, ūmios respiratorinės virusinės infekcijos (3-4 kartus per metus), neišaiškintos etiologijos karštinės, ilgalaikė pakilusi temperatūra, limfinių mazgų pakartotiniai padidėjimai. Šiais atvejais imuninė sistema yra nuslopinta.
2.Atvejais, kuomet imunitetas neadekvačiai (per stipriai) reaguoja i agentą, vietoje to, kad apsaugoti organizmą, vystosi alerginiai susirgimai: neurodermitas, egzema - kartais kartu su astminiu bronchitu, astma, alergine sloga. Taip pat alerginės reakcijos į vaistinius preparatus, cheminė ir maistinė alergija.
3.Organizmo klaidinga reakcija į nuosavas ląsteles ir audinius, vystosi autoimuniniai susirgimai. Tai reumatoidinis artritas, išsėtinė sklerozė, raudonoji vilkligė, kraujo susirgimai ir t.t. Reikia pažymėti, kad dažnai ilgalaikiai chroniški susirgimai nereaguoja į standartinį gydymą ir gali atsirasti autoimuniniai procesai.
4.Tuomet, kai imuninė sistema nereaguoja į pakitusias ląsteles, galimas onkologinių ligų vystymasis.
Kuomet mūsų natūrali gynyba silpnėja, imuninės ląstelės nebeatlieka savo funkcijų, jos nepastebi kas vyksta su mūsų organizmu. Mes pradedame jausti sutrikimus dažnai jau pavėluotai. Transfer faktoriaus naudojimas padeda atšviežinti imuninių ląstelių atmintį ir jos pradeda vėl aktyviai veikti: naikina virusus, vėžines ląsteles, pasenusias ląsteles; nuramina įsiaudrinusią imuninę sistemą ir tuo pačiu pašalina autoimuninius procesus, aktyvuoja neaktyvias ląsteles, kurios turi aktyviai kovoti su virusais. Visa tai vyksta natūraliai, be šalutinių nepageidaujamų efektų ir puikiai dera su bet kuriomis procedūromis, bet kurį gydymą daro labiau efektyviu ir ekonomišku.