2011-02-22

Transfer faktorių (TF) saugumas

 
Dar 1980 metais FDA davė leidimą naudoti transfer faktorius, išgautus iš karvių priešpienio.
Be viso to, dviejų valstybinių teismų (Medicare Vašingtone ir Health and Human Services San Franciske), vykusių 1987 m . sprendimai buvo sekantys – jeigu ligos gydymui ne egzistuoja medikamentas, kurį galėtų paskirti gydytojas, tai preparatų, kuriuose yra transfer faktoriai paskyrimas nelaikomas eksperimentu ir draudimo kompanijos privalo apmokėti pacientų išlaidas šiems preparatams.
Transfer faktorių vartojimo saugumas yra prilyginamas pieno vartojimui. TF gamybos procese laikomasi aukščiausių standartų “Grade A”. Griežtos priežiūros sąlygomis naudojamos medžiagos (priešpienis) išgautos laikantis šių standartų ir net eliminuoti priešpienio donorai, kuriems buvo duoti antibiotikai.
1999 metais 11 tarptautiniame kongrese, skirtame moksliniams TF tyrimams, buvo pristatyti 25 metų trukmės klinikinių tyrimų rezultatai. Medikai ir mokslininkai iš Italijos ir Prancūzijos Giancarlo Pizza, Caterina De Vinci, Aldopaolo Palareti, Dimitri Viza paskelbė, kad nuo 1974m iki 1999m buvo naudojami TF gydymo tikslams. Buvo gydomi 1647 pacientai, kuriuos kankino dažnos virusinės infekcijos, tame tarpe hepatitai, herpes, herpes zoster, vėžys, AIDS, autoimuniniai susirgimai ir t.t. 1/3 pacientų dalis buvo stebima net 20 metų. Tyrimų rezultatai patvirtino ne tik efektyvumą, bet ir jokių aštrių reakcijų ir pašalinių efektų buvimą, kurie nebuvo pastebėti nei pas vieną pacientą. Tokiu būdu buvo patvirtinta nuomonė dėl TF saugumo ir jo galimo neriboto vartojimo gydymo ir profilaktikos tikslams.
Nebuvo nei vieno atvejo, patvirtinančio kokį nors šalutinį poveikį vartojant TF, netgi jei jis buvo vartojamas dideliais kiekiais, ar tai ilgą laiką kelis metus iš eilės. Rekomenduojama dozė iš 4life transfer faktorių produktų linijos yra nuo 300 iki 600 mg per dieną suaugusiems,vaikams iki metų -200 mg. Nėra jokių amžiaus apribojimų, tiek naujagimiams, tiek pagyvenusiems, tiek besilaukiančioms mamoms.
Klinikiniai tyrimai
Tyrimai parodė TF klinikinį efektyvumą vartojant juos gydymo tikslais kartu su klinikine terapija (ŽIV, opistorchozė, hepatitai B C, osteomielitas, herpes, psoriazė ir kt., kas leido mokslininkams rekomenduoti juos kaip imunomoduliatorius. Visi duomenys buvo teigiamai priimti vedančiųjų Rusijos imunologų. Tyrimai paskelbti medicinos mokslo leidiniuose, pristatyti konferencijose ir t.t Šiuo metu tęsiami tyrimai dėl TF efektyvumo. Kai kurie klinikiniai tyrimai ir straipsniai pateikti plačiau.
Atpažinti, sureaguoti ir įsiminti – kertiniai organizmo veiksmai jūsų kovoje su ligomis. Tai kova, su kuria mes susiduriame kiekvieną dieną. 20 amžiaus pasiekimas – antibiotikai turi dvi puses. Yra JAV statistika, kad ne mažiau 40% paskiriamų antibiotikų yra netikslingi, neteisingai skiriami ir sukelia pašalinius poveikius. Netikslingas antibiotikų vartojimas privedė prie to, kad didelė dalis visuomenės nebereaguoja į juos, atsiranda vis naujasnės atsparios antibiotikams bakterijų ir virusų formos.
Ar galime laimėti šias savotiškas lenktynes, kurių prizas yra “gyvenimo kokybė”, ar galime geriau organizuoti , apmokyti mūsų imuninę sistemą, nuo kurios žymia dalimi priklauso mūsų savijauta ir sveikata?