2011-02-24

Transfer faktorius – vienas iš stipriausių imunomoduliatorių pasaulyje, Interviu su Irkutsko srities imunologu Bogdanu Gordinskiu

Interviu su Irkutsko srities imunologu, Europos Natūralių Mokslų Akademijos akademiku- Bogdanu Gordinskiu

Kaip seniai naudojate Transfer Faktorius ir ar asmeniškai juos vartojate?
Vartoju jau ketveri metai. Aplamai Transfer Faktorius yra žinomas daugiau kaip 60 metų. Yra išleistos monografijos. Tai labai rimtas produktas ir tai nekelia jokių abejonių. Kiekvienas imunologas žino apie Transfer Faktorius. Tik vienintelis klausimas visais laikais buvo kaina – 7000 JAV dolerių tokia buvo kaina, kuomet jis buvo gaunamas iš žmogaus leukocitų. Todėl tai brangus ir labai rimtas produktas. Jis veikia žmogaus organizmą labai plačiu spektru. Seniai žinoma ir tai patvirtina daugybė tyrimų, atliktų įvairiose pasaulio šalyse.
Mano manymu, tai ne papildas, o rimtas vaistinis preparatas. Ir tai Jums pasakys kiekvienas raštingas imunologas. Šiai dienai jis neturi lygiaverčių analogų pasaulyje, todėl, kad jo veikimo spektras labai platus. Pradedant kaulų čiulpais, baigiant visomis periferinėmis imuninėmis ir ne tik imuninėmis ląstelėmis. Šiandien mes pradedame suprasti, kad tai pagrindinis produktas, kuris stiprina organų ir audinių regeneraciją. Jis stabdo organizmo senėjimą, stabdo fibrozę, sklerozę….
Mes žinome, kad mūsų organizmo ląstelės gyvuoja tik 2 – 3, maksimum 4 mėnesius. Vyksta pastovus atsinaujinimas, tai yra naujos ląstelės keičia senąsias. Iš kur atsiranda naujos ląstelės? Iš kaulų čiulpų, o tai ir yra kamieninės ląstelės, kurios kaip siuntos yra siunčiamos po visą organizmą kur ir vyksta organų ir sistemų atstatymas. Vyksta pastovus atsinaujinimas. Žmogaus organizmas per visą jo gyvenimą vidutiniškai perdirba apie 12 tonų ląstelių ir 30 tonų mikrobų. Taip pastoviai „atsinaujina“ plaučiai, kepenys ir pagrindinį vaidmenį šiame procese vaidina Transfer Faktorius, informacinis pernešėjas.Panagrinėkime kodėl toks svarbus imuninės sistemos darbas.
Pirma – visos infekcinės ligos – tai blogai dirbanti imuninė sistema.
Antra – 95% visų alerginių susirgimų priežastis – tai blogai dirbanti imuninė sistema.
Trečia – praktiškai visos autoimuninės ligos – tai blogai dirbančios imuninės sistemos padarinys.
Bendrai paėmus, tai iki 3000 įvairių susirgimų, priklausančių nuo imuninės sistemos veikimo. Žaizdos negyja todėl, kad ląstelės negauna reikiamos informacijos- komandos iš limfocitų arba per mažai tų komandų. Odos depigmentacija arba hiperpigmentacija atsiranda taip pat dėl nepakankamo imuniteto darbo. Be imunininės sistemos nevyksta jokie regeneraciniai procesai. Mes žinome, kad pagrindinis imuninės sistemos organas yra užkrūčio liauka. Ji gamina biologiškai aktyvią medžiagą – timoziną, kuris svarbus T limfocitų gamybai kaulų čiulpuose. Nesubrendę T limfocitai iš kaulų čiulpų migruoja į užkrūčio liauką, ten baigia vystytis ir kraujotakos bei limfine sistemos pagalba pasklinda po visą kūną. Jie mus ir apsaugo nuo virusų, mikrobų, parazitų …pagrindinė jų funkcija apsaugoti mus nuo svetimų ląstelių, taip pat ir nuo savų „išsigimusių“ , piktybinių. Visa tai jos turi atrasti, stebėdamos imuninę sistemą ir saugodamos ją nuo pašalinės įtakos. Užkrūčio liaukos atstatymas leidžia mums atstatyti endokrininę sistemą ir periferinį kraują, kur imuninė sistema atsako už viską. Mes sudaryti iš ląstelių, kurios gyvena tik 2-3 mėnesius, po to jos žūsta ir į jų vietą ateina kitos. Ir tos žuvusios ląstelės gali cirkuliuoti kraujyje pusę metų ir daugiau, nes neužtenka fermentų, kurie turėtu juos utilizuoti. O imunininė sistema jas priima kaip „svetimas“ ir pradeda gaminti prieš juos antikūnius, antikūnius skydliaukei, antikūnius kepenims. Šiai dienai nėra organo, prieš kurį organizme nerastume antikūnių!

Ar Transfer Faktorius padeda valyti organizmą, ar reikalingos papildomos priemonės?
O kaip gi! Tame ir visa esmė. Organizme visada yra infekcija. Mūsų audiniuose tūno pusantro kilogramo mikrobų. Ar įsivaizduojate? Kai pradedame imuninės sistemos apmokymą, tai šitie mikrobai žinoma žūsta. Imuninė sistema natūraliai atlieka kenksmingų organizmų naikinimą. Reikia pašalinti žuvusius organizmus. Todėl visada galima intoksikacija. Ir paaštrėjimai neišvengiami. Šito bijoti nereikia. Reikia ruoštis tam, kad tai ivyktų kuo švelniau. Pagrindinė sąlyga, tai detoksikacijos priemonės. Žmonės, turintys rimtas ligas, be jokios abejonės turi tai atlikti. Ypač onkologiniai ligoniai bei alerginių susirgimų turintys žmonės.
Praktiškai dabar visi žmonės kenčia nuo užterštos aplinkos. Ląstelės, tarpląstelinis skystis, kraujas, limfa -tai sritys, kuriose nebegali vykti normalūs apykaitos procesai. Vaistai, vitaminai, kuriuos mes vartojame, negali patekti į ląstelę, ląstelių membranos užsikimšusios. Todėl dažnai žmogus skundžiasi, kad varoja vaistus, o norimo efekto nėra. Papraščiausiai vaistas negali patekti į ląstelę, tiek ji užteršta. Kad vaistas veiktų, jam reikia „suduoti“ per membranos receptorius, ląstelės apvalkalą, o ten užteršta įvairiais metabolitais. Šiandien žmogaus organizmas užterštas labai pavojingomis medžiagomis. Ypatingai pavojingi dioksinai ir dibenzodioksinų halogenidai. Mes kol kas neįvertiname diotoksinų poveikį, o jie labai plačiai paplitę gamtoje, maisto produktuose ir šiai dienai jų yra nemažai kiekviename organizme. Šie nuodai turi skilimo periodą, nuo 6 iki 13 metų. Jie tirpsta riebaluose t.y. nuodai patenka į organizmą, ištirpsta riebaluose. Riebalai, gerbiami kolegos, tai kaulų čiulpai, tai galvos ir nugaros smegenys, vidinės sekrecijos endokrininės liaukos ir t.t. Ten jie ir lieka ilgą laiką, o pašalinti jų iš organizmo neįmanoma, bent jau šiai dienai tokių metodų medicina dar neturi. Kuo pavojingi šie dariniai? Pavyzdžiui, pagamino organizmas hormoną, diotoksinai jį suardo. Pagamino vitaminą , fermentą – suardė. Ateina toks momentas, kai organizme pastebimas pastovus nepakankamumas hormonų, vitaminų, fermentų. Tada užpuola mus chroniško nuovargio sindromas. Čia ir yra pagrindinis dioksinų pavojus – ardomasis ir griaunamasis gyvybiškai svarbių mūsų organizmui bioaktyvių medžiagų, be kurių neįmanomas normalus organizmo darbas. Ypatingai noriu pabrėžti – yra toks pavojus apkūniems žmonėms. Šiaip apkūnumas nėra toks baisus dalykas (nors, žinoma – apkrova širdžiai, kraujotakai ir t.t.), svarbiausia, kad jų organizmuose ir diotoksinų daugiau, kadangi jie turi daugiau riebalų organizme. Įsivaizduokite, kad su 3 cm augliu gali susidoroti imuninė sisitema, be jokių operacijų. Kaip? Tiesiog imuninė sistema pradeda pilnai dirbti. Todėl, kad mes pašalinome visą infekciją. Pašalinome iš kraujo, iš kepenų, netgi vidines ląsteles pasiekėme. Todėl tai yra pagrindinė detoksikacijos sąlyga. Iš pradžių detoksikacija ir po kurio laiko arba paraleliai duodame iš karto Transfer Faktorius. Va tada naudos bus daugiau. O, kad būna paaštrėjimų, tai čia abejonių nėra, paimkime bet kurią ligą – ar alergiją, ar autoimuninį susirgimą, ar hepatitą. Visi paaštrėjimai – tai visada sveikimo procesas.

Labai dažnai į mus kreipiasi žmonės dėl alergijos. Kaip ilgai vartoti Transfer faktorių, gydant alergiją. Kaip dažnai? Ir ar reikėtu vartoti Transfer Faktorių pakartotinai po kurio laiko?
Mes juk kalbame ne apie būklęs pagerėjimą, Mes kalbame apie tai, kad išgydyti ligonį. Juk uždavinys toks? Kai mes vartojame suprastiną ar kitą hormoninį vaistą, tai ką mes darome? Mes papraščiausiai kuriam laikui išvaduojame nuo ligos simptomų. Kitais metais prasidėjus augalų žydėjimui, prasidės viskas nuo pradžių. Mūsų uždavinys išgydyti ligonį. O visa tai labai rimta todėl, kad problema net ne kaulų čiulpų lygyje. Problema gipotalamo srityje, o ten problemos krypsta į psichikos sritį. Šiandien mes labai primityviai įsivaizduojame šių ligų vystymasi. Iš tikrųjų tai daug rimčiau, nei jūs manote. Todėl netgi tame lygyje, kuriame mes šiandien dirbame, kaulų čiulpų pakeitimai, kamieninės ląstelės ir audinių regeneracija, tai išsprendžia daugybė klausimų. Būtent Transfer Faktorius sprendžia šiuos klausimus. O visa kita jau pasekmė. Ir alergijos ir autoimuninės ligos taip pat susijusios su pažeidimais virškinimo trakte, pažeidimais kasoje. Mes tai vadiname enzimopatija, nepakanka fermentų, todėl ne viskas suvirškinama iki galo.

Dažnai žmonėms kyla klausimas ar Transfer faktorius iš priešpienio arba kiaušinio trynio nepakenks žmogaus sveikatai?
Su šiuo dalyku kaip tik ir nėra jokių problemų. Visa tai yra žinoma ir reikalas čia kaip tik daltonuose. Žmogui šeši, septyni ar aštuoni tūkstančiai daltonų jokių problemų nesukelia. Va, jeigu penkiolika, dvidešimt, trisdešimt ar šimtas tūkstančių daltonų, kai baltymai yra įvairūs, tai čia visada bus alergija. O mes su jumis žinome, kad Transfer Faktorius tai 44 amino rūgščių grandinė, o ten daltonų labai mažai, todėl šiuo atveju jokios alergijos negali būti. Jokių antikūnių, interferonų negali būti. Kadangi molekulinė Transfer Faktoriaus masė neleis tai padaryti. Jokios alergijos kiaušinio baltymui būti negali, todėl, kad labai maža šių deltonų masė. Išskiriant Transfer Faktorių iš priešpienio yra įstatomas specialus filtras, kuris ir neleidžia patekti dalelėms, kurių molekulinė masė yra didesnė.

Bet kai kuriems žmonėms, kurie pradeda vartoti Transfer Faktorių, kartais ant odos atsiranda bėrimai. Jūs kaip imunologas, kaip galėtumėte paaiškinti šiuos procesus? Ar tai organizmo užterštumo pasekmė?
Taip. Žinoma užterštumas. Paimkite bet kurį žmogų. Mes visada ką nors pas jį rasime. Lambliozę rasim? Šimtas procentų, kad rasime. Opistorchozę rasim? Taip. Askarides šiai dienai turi 95 % Rusijos gyventojų . Jeigu paskaičiuotume kiek visko yra mūsų organizme, plaukai piestu stotu. Apie 500 gramų helmintų turi kiekvienas žmogus. Jeigu imuninė sistema pradeda normaliai dirbti, tai kas tada atsitiks? Transfer faktoriai rimtas dalykas, ir jie priverčia helmintus palikti organizmą.

Tai yra, gerai dirbanti imuninė sistema padeda užtikrinti, kad organizme helmintų būtų mažiau?
Taip, žinoma. Jų iš viso neturėtu būti žmogaus organizme. Pagal vidutinę statistiką žmogus turi apie 5 kilogramus įvairių mikroorganizmų ir ne visi jie naudingi ir reikalingi. Jeigu žmogus nesituština 16 valandų, tai jau vidurių užkietėjimas, negalvokite jeigu žmogus nesituštino 2 paras, kad tai normalu, tai jau vidurių užkietėjimas, sparčiai bloginantis žmogaus būklę, todėl, kad ten bus ne 5, o 8-10-12 kilogramų mikrobų! O pridėkite čia helmintus, kitas problemas. Apie kokią sveikatą galima kalbėti?Imkime bet kurį žmogų, kuriam virš 40 metų. Kaip taisyklė, pas jį virškinančių fermentų, reikalingų maisto virškinimui, yra sumažėję 20% . Apie kokį maisto virškinimą galima kalbėti? O kas iš jūsų valgo po 19 valandos? Juk visi žino, kad tai nesveika, bet visi valgo vėlai. O juk kepenys po 19 valandos nedirba, ir kasa nedirba. Kas bus su maistu, kuris pateks, jis nesivirškins, jis pirmiausia nukeliaus į plonąją žarną, paryčiais į storąją žarną ir visa tai puiki terpė daugintis mikrobams, apie kuriuos mes kalbėjome. Štai ryte atsikėlėte, galvoje ūžia, nėra gyvenimo! Ir taip kiekvieną dieną, ar tai normalu? Todėl prašau susimąstykite kolegos, po 19 valandos valgyti negalima. Maksimum sultys, kefyras, netgi kai labai norisi, ypač ką nors saldaus. Visi kenksmingi mikrobai žarnyne dievina saldumynus, kandida, stafilokokas, streptokokas – be saldumynų negyvena. Bet vidurių užkietėjimo problema- tai ne tik disbakteriozės problema, reikalas čia ir peristaltikoje, galimybė žarnynui susitraukinėti. Ir dažniausia priežastis – blogas vegetatyvinės nervų sistemos darbas, neateina impulsai iš galvos smegenų. Nuo žarnyno darbo priklauso ir visa imuninė sistema, nervų sistema, be normalaus jo darbo sugrius visas organizmas.

Ar galima Transfer Faktorių lyginti su kitais žinomais imunomoduliatoriais?
Taip, žinoma. Transfer Faktorius pats stipriausias. Pas mus šiai dienai daug imunomoduliatorių ir aš galiu jums juos išvardinti. Tai pačios įvairiausios kryptys, pradedant genų inžinierijos absorbentais ir baigiant augalinės ir gyvulinės kilmės produktais. Aš galiu išvardinti ilgiausią sąrašą pačių rimčiausių produktų. Ir sintetinių, ir gyvulinės, ir bakterinės kilmės. Visa tai yra, visa tai seniai žinoma. Mes naudojame juos įvairiomis kombinacijomis ir t.t. Pas mus daug produktų yra sukurta iš veršelių užkrūčio liaukos, sibiro elnių, tamarinų kitų gyvūnų. Tai labai stiprūs produktai, bet tai hormonai. Atvejis su Transfer Faktoriumi dar rimtesnis, bet jis yra natūralios kilmės. Be to, be jokio pašalinio efekto. Pieną mes visą gyvenimą gėrėme, lyg ir nieko nenutiko. Kiaušinius visą gyvenimą valgėme ir nieko. Su Transfer Faktoriais mes turime „gryną“ amino rūgščių seką, kuri neišprovokuoja alergijos. Tame ir yra stiprioji Transfer Faktoriaus pusė. Aš jį priskirčiau prie genų inžinerijos produktų. Jis lyg ir imunomoduliatorius ir tuo pačiu jis „įsikiša“ gerąja prasme į procesus, pradedant kaulų čiulpais ir baigiant kepenų ląstelėmis.

Labai dažnai girdime iš imunologų, kad negalima kištis į imunininės sistemos darbą. Iš kitospusės -argi ekologinė padėtis nesikiša?
Tai neteisinga. Mums reikia padėti imuninei sistemai. Jūs net neįsivaizduojate, šiandien mūsų gyvenimas nėra sterilus. Daugiau kaip 50% moterų yra vienaip ar kitaip infekuotos. Randame šiai dienai herpeso virusą, chlamidijas, toksoplazmas ir t.t . Natūralūs barjerai nebedirba. Ko tik nerandame. Net galvos smegenyse randami virusai. Vyrų sėklidėse randami virusai. Tai rodo, kad gynybinės kliūtys yra pažeistos. Sakyti, kad šiandien imuninė sisitema yra apsaugota – tai nerimta. Jinai nėra aprūpinta ta apsauga, kuri turėtu būti. Todėl šiai dienai 30% onkologinių susirgimų sudaro galvos smegenų onkologija. Galvos smegenys – šventovių šventovė. Tai rodo, kad visi barjerai yra sugriauti. Ir kalbėti šiandien, kad imuninei sistemai nereikia pagalbos – visiškai kvaila. Reikia palaikyti, reikia pakeisti ją vaikams, pagyvenusiems žmonėms, nėščiosioms. Transfer Faktorius, tai faktorius pakeičiantis terapiją. Jis padeda pajungti tas imunininės sistemos grandis, kurios nedirba. Svarbiausias dalykas, tai informacinis poveikis. Kuris yra svarbesnis už fizinį poveikį. Tranfer Faktorius- tai net ne pakaitinė terapija, tai informacinis poveikis.
Jūs paminėjote kolostrumą. Kai kurios kompanijos, dirbančios su biologiškai aktyviais papildais, teigia, kad pas juos yra kolostrumas, arba produktai su kolostrumu ir, kad tai tas pats, kas Transfer Faktorius.
Ne, žinoma ne. Kas yra kolostrumas? Tai papraščiausiai paėmė priešpienį, jį sudžiovino ir viskas. Bet Transfer Faktoriaus ten labai labai mažai. Nulis, nulis viena šimtoji. Tai visiškai skirtingi dalykai.

Mes kalbėjome, kad Transfer Faktorius vartojamas neurologijoje.
Pas mus yra vienas supratimas, apie kurį mes visi pamiršome. Tai neuroimunologija. Tai reiškia, kad mes tiriame nervų sistemų imunologiją. Pasirodo, kad odos antigenai, imuninės sistemos antigenai, nervų sistemos antigenai turi labai daug bendro. Kai pažiūrėjome iš kur jie atsiranda, tai pasirodo, kad jie yra iš vieno ir to pačio embriono lapelio. Odos ligos labai aiškiai parodo, kad jeigu odai blogai, tai ir nervinėje sistemoje visada blogai. Jeigu odai blogai, tai ir imuninei sistemai blogai. Tai kalba apie tai, odą kaip aiškų indikatorių matome, bet nematome kas vyksta nervinėje, imuninėje sistemoje. Tai kalbama apie tai, kad per Transfer Faktorių paveikiami kaulų čiulpai, kamieninės ląstelės, nervinės ląstelės. Transfer Faktorius atstato visus mūsų centrus. Todėl, kad pogumburis (hypothalamus) atsakingas už visus procesus. Už kūno temperatūrą, apykaitos procesus ir t.t. Tai pati svarbiausia vieta, kuri atsakinga už organizmo sistemų reguliavimą. Kai tik mes atstatėmė hypothalamus darbą, toliau galite net neabejoti – procesas vyks kosminiu greičiu. Transfer Faktorius atstato ne tik hypothalamusą, bet ir visą nervinę sistemą.

Praktiškai visi žmonės, pradėję vartoti Transfer faktorių kalba apie atsiradusią energiją ir kalba apie tai, kad jie tarytum pajaunėjo 10- 15 metų.
Ne iškarto, bet tai gerontologinis efektas, čia abejonių nėra. Nuo ko priklauso ląstelių regeneracija? Kuo greičiau ląstelės keičiasi, tuo geriau organizmui, o jeigu sulėtės, tai senėjimas vyks greičiau. Vystosi fibriozė, širdyje vyksta sklerotiniai pakitimai iš čia išplaukiančiomis pasekmėmis. Kepenyse, nuo kurių priklauso viskas – ta pati situacija. Ląstelės neatsinaujina. O ką daryti, jeigu ląstelės turi gyventi 2 -3 mėnesius, o gyvena 5 – 6 mėnesiuis ir laiku nepasišalina, tai dalis kepenų nedirba. O jeigu kepenys nedirba, pagrindinė mūsų biochemijos laboratorija nieko negamina ir nieko neardo.

Vartojant Transfer Faktorių labai daug gerų rezultatų dėl miomų ir mastopatijos.
Reikalas aiškus Transfer Faktorius šiuos klausimus lengvai sprendžia. Atstato ir hypothalamusą, ir kepenis. Kodėl atsiranda mastopatija ir miomos? Iš viso yra 2 priežastys. Pirma visai banalu – hiperestrogenizmas. Moteris gamina daugiau nei reikia estrogenų. O estrogeno taikinys yra gimda ir pieno liaukos. O kodėl susidaro jų perteklius? Pirma – moteris pastoviai susirūpinusi dėl to. Kad šalia nėra vyro ir jai trūksta seksualinio gyvenimo. Ir antra – estrogenų perteklius kepenyse nesuyra. Viskas paparasta ir banalu. Iš kur atsiranda estrogenai? Jie gaminami kiaušidėse. Atstatėme hypothalamusą ir problemą išsprendėme. Ir antra – atstatėme kepenų funkciją. Normaliai funkcionuojant kepenims estrogenų perteklius bus suardytas. Ką dar norėčiau pabrėžti. Ir mastopatija ir miomos – tai grįštami procesai. Žinoma, galima pašalinti miomą, bet šias problemas galima spręsti ir kitais būdais. Ir sprendžiasi nesudėtingai.

Kiek ilgai rekomenduojate vartoti transfer faktorius profilaktikos tikslais?
Kiekvienas žmogus yra individualus. Salyginai sveikam žmogui profilaktikos tikslais rekomenduočiau pavartoti rudenio, pavasario metu. Jei pas žmogų yra kažkokia problema, visai kitas požiūris.